top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMr.Bento

Heb jij de moed om franchisenemer te worden?

Heb je de moed om franchisenemer te worden?

Ervaar het met behulp van deze vijf vragen!

Ben je klaar om je eigen bedrijf te beginnen? Bovendien, zou je een franchisenemer willen worden? Aan de hand van deze vijf vragen die slim zijn om van tevoren aan jezelf te stellen, kun je het probleem oplossen.

Lees verder

1. Is ik een geschikte ondernemer?

Ja, u krijgt constante ondersteuning en u kunt altijd op de formule terugvallen. Dat betekent echter niet dat je geen ondernemerskwaliteiten hebt. Het is jouw verantwoordelijkheid om de dagelijkse gang van zaken van de winkel uit te voeren, en daar komt veel bij kijken. Het is absoluut niet te onderschatten! Heb je nog geen ondernemerservaring? Het is mogelijk om mee te lopen in een bestaande vestiging bij Mr.Bento . Zo kun je bepalen of je een ondernemer bent.

2. Welke franchiseformule is voor mij het meest geschikt?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom moet u een grondig onderzoek doen naar verschillende formules, een informatiebrochure aanvragen of een afspraak maken om te zien of er een wederzijdse klik is. Een introductie is altijd vrijblijvend! Zorg ervoor dat u begrijpt hoe marketing en inkoop zijn georganiseerd, op welke hulp u kunt rekenen en welke vrijheden u als ondernemer heeft. Om een goede beslissing te maken, heb je dus alle ingrediënten.

3. Is mijn directe omgeving zichtbaar?

Je hebt jarenlang gedroomd om je eigen bedrijf te beginnen, en je wilt er helemaal voor gaan. Kijk, dat is de spirit! Staan je naasten er echter ook achter? Het ondernemen kost veel tijd en energie. Het is een zware taak en, vooral in het begin, zul je lange dagen werken, wat niet altijd prettig is voor de familie thuis. Naasten die u ondersteunen in dit avontuur zijn van het grootste belang, dus praat erover en maak duidelijke afspraken.

4. Is mijn eigen geld voldoende?

Je moet er iets in stoppen om er iets uit te halen. Franchise vereist dus een deel van het eigen vermogen. Hoeveelheid? Dat varieert afhankelijk van de franchiseformule. Doe een onderzoek naar hoe dit is geregeld in de formule(s) die u op het oog hebt. Heb je niet genoeg zelfvertrouwen? Mensen in uw directe omgeving kunnen je helpen met een achtergestelde lening. Of denk aan crowdfunding of alternatieve financieringspartijen.

5. Wat is het voor mij waard?

Het is misschien de meest cruciale en moeilijkste vraag om te beantwoorden. Zet alles goed op een rij. Wat zijn de verwachte verkoopcijfers? Wat zijn de aanhoudende uitgaven? Hoeveel is de entreefee en andere vergoedingen (fees) die u aan de franchisegever betaalt in ruil voor uw hulp? Zo kunt u uiteindelijk bepalen hoe lang het duurt voordat u de investering terugverdient.

Ben je nog steeds geïnteresseerd? Vraag dan ons informatie pakket aan op info@mrbento.nl of neem een kijkje op www.mrbentofranchise.nl en schrijf je in!


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Post: Blog2_Post
bottom of page